Otvoren poziv za učešće na regionalnoj konferenciji „Go Digital!“ i radionici „Building eLeadership and eSkills“

Nakon Slovenije i Bugarske, Nikšić će biti domaćin za 40 mladih djevojaka iz našeg grada, Budve, Mostara i Banja Luke u periodu od 8. do 10. maja 2019. godine. Ovog puta, povod je radionica pod nazivom „Building eLeadership and eSkills“.

IPC Tehnopolis poziva sve mlade, ambiciozne djevojke uzrasta od 18 do 26 godina, koje žele da kroz preduzetnički način razmišljanja pronađu svoje mjesto u ICT svijetu, da se prijave za učešće putem prijavnog obrasca na linku. Prijave su otvorene do 19. aprila 2019. godine, nakon čega ćemo izabrati deset mladih djevojaka koje će na dvodnevnoj radionici i regionalnoj konferenciji Go Digital! razvijati svoje preduzetničke vještine.

Cilj ove radionice će biti razvoj vještina polaznica u oblasti e-liderstva i e-vještina. Dodatno, polaznice će pohađati obuku upravljanja preduzetničkom karijerom u digitalnom svijetu, kroz koju će steći potrebna znanja i vještine potrebne da bi započeli preduzetničku karijeru u oblasti ICT-a.

U okviru radionice biće održana tri panela: „Kako da zaštitite vašu biznis ideju? Koncept intelektualne svojine“, „Kako da finansirate vašu ideju? Crowdfunding kao sredstvo finansiranja ideja“ i „Kako da izgradite preduzetničku karijeru u digitalnom svijetu?“

Drugog dana radionice biće organizovana međunarodna konferencija „Go Digital!” sa ciljem prezentacije i promocije inovativnih biznis ideja koje su učesnice razvile u toku trajanja projekta, razvijanja saradnje sa nacionalnim/regionalnim omladinskim organizacijama, akterima i kreatorima politika u oblasti razvoja ženskog preduzetništva sa fokusom na mlade žene u oblasti ICT-a.

Radionica predstavlja jednu od aktivnosti u okviru projekta „Podrška mladim ženama iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-ju“. Nosilac ovog projekta je INTERA Tehnološki Park, a partneri su: IPC Tehnopolis, Institut savremenih tehnologija Crne Gore, Opština Budva, Inovacioni centar Banja Luka, Bugarski centar za žene u tehnologiji i Vedoma – Zavod za razvoj znanja i preduzetništva Slovenija. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije kroz program Erasmus +.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem email-a: miljana.tehnopolis@gmail.com ili pozivom na broj telefona: 067 467 777.