Škola za preduzetnice

Predstavnik Inovaciono preduzetničkog centra TEHNOPOLIS, projekt menadžer Jelena Đedović, je učestvovala na predavanju „Zašto se ekonomski osamostaliti?” koje je organizovalo Udruženje preduzetnica Crne Gore u saradnji sa Srednjestaleškim birom Balkan mreže za razmjenu informacija i iskustava Jugoistočne Evrope i Balkanskim Udruženjem žena u zanatstvu. Predavanje je organizovano u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Podgorici, dana 17.02.2016. godine.

U okviru predavanja učesnicima su se predstavili samostalne zanatlije, preduzetnice i eksperti iz Udruženja preduzetnica Crne Gore i Zanatske komore Koblenc koji su prenijeli svoja iskustva i prednosti samostalnosti u preduzetništvu kroz slobodnu diskusiji na ovu temu.
Predavanje na temu „Teorijski aspekti uspješne samostalnosti” je održao gospodin Dr. Martin Keydel, dok je na temu „Osnivanje radnje i osiguranje egzistencije – pozitivna i negativna iskustva” govorio Gerd Meurer, preduzetnik iz Rajnland Pfalca.
Takođe, predstavljena je i uspješna preduzetničku priča iz naše zemlje, hemiska čistiona, pa je na temu „Ekonomska samostalnost u Crnoj Gori – okvirni uslovi,izazovi i prednosti” govorila Edita Klein.

Ciljna grupa su bili mladi ljudi (studenti, maturanti i drugi mladi), nezaposlena lica kao i svi drugi koji imaju profesionalnu karijeru pred sobom.